Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За відставку Тимошенко можуть "нашкребти" 235 голосів?

Середа, 9 липня 2008, 12:46

У кулуарах парламенту, і в опозиції, і в коаліції, говорять, що в опозиції у Верховної Раді вистачає голосів за відставку уряду, пише "Сегодня".

"Вже усе вирішено і про усе домовлено. У нас є близько 235 голосів. Це ми, комуністи, литвинівці і частина НУ-НСу, контрольована Банковою", - заявив газеті один із керівників фракції Партії Регіонів.

Один із депутатів БЮТ цю інформацію виданню підтвердив і дещо навіть конкретизував:

"Дивіться, у регіоналів, комуністів і литвинівців 222 голоси. Плюс Плющ, і зрадники – Бут із Рибаковим. Плюс 5 осіб із ЄЦ – Петьовка, Кріль, Оробець, Полянчич, Білозір. Кажуть, що до них може приєднатися люди господаря "Приватбанку" Ігоря Коломойського. Всього 5 осіб – Третьяков, Палиця, Геращенко та інші. Разом – 235".

Правда, публічно бютівці говорять про інше. Так, депутат Андрій Шевченко сказав:

"Відставка – це блеф. У самих регіоналів голосів не вистачає. Ми будемо вимагати голосування руками точно так же, як ми голосували за відставку уряду Януковича в грудні 2007 року, а фізично 226 голосів у них немає. Відставка можлива тільки в одному випадку, якщо Ющенко або Балога дадуть відмашку НУ-НСу".

Якщо припустити, що відставка уряду Юлії Тимошенко усе-таки відбудеться, то не зовсім зрозуміло, що і хто прийде йому на зміну, пише "Сегодня".

"На жаль, на сьогоднішній момент у НУ-НС немає 37 голосів, готових проголосувати за коаліцію з нами", - пожалілася газеті депутат від Партії регіонів Ірина Бережна.

Водночас, у приватних бесідах "регіонали" припускають, що після відставки уряду, "коли замаячить перспектива розпуску Ради", у союз із ПР таки може перейти більшість народних депутатів із НУ-НС.

Правда, пише "Сегодня", "регіонали" не виключають, що в такому випадку президент Віктор Ющенко і "НУ-НСівці" наполягатиме на прем'єрі - не Вікторі Януковичі, і захочуть поставити на чолі Кабміну секретаря РНБО Раїсу Богатирьову чи главу секретаріату президента Віктора Балогу. Хоча велика частина ПР на це не піде.

У такому випадку, як говорять джерела газети у фракції, Партія регіонів просто чекатиме дострокових виборів, які мають бути призначені, якщо протягом 2 місяців не буде сформовано новий уряд.

за матеріалами "Сегодня"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування