Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія поговорить з Україною про Севастополь

Неділя, 10 серпня 2008, 16:05

МЗС РФ почне переговори з Україною щодо повернення кораблів Чорноморського флоту в Севастополь.

Про це повідомив на прес-конференції в Москві статс-секретар - заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає УНІАН.

"Ми спеціально займемося цим питанням у контактах з нашими партнерами", - сказав він.

Він також відзначив: "У Києві добре знають нашу оцінку останніх заяв, які не сприяють зміцненню відносин партнерства між нашими країнами", передає Інтерфакс.

У цілому заступник міністра відзначив, що російські кораблі підійшли до абхазьких вод, оскільки Росія не хоче, "щоб в Абхазії повторилася ситуація", подібна тій, що була в Південній Осетії.

Разом з тим, віце-спікер Держдуми від фракції "Справедлива Росія", який курирує парламентські зв'язки з Україною, Олександр Бабаков вважає поспішним і непродуманим заяву українського МЗС про можливості закрити Севастополь для кораблів російського Чорноморського флоту.

"Можна тільки шкодувати, що керівництву цієї країни не вистачає мудрості й витримки в цій складній ситуації", - сказав Бабаков "Інтерфаксу" в неділю.

За словами Бабакова, "сьогодні на перший план висувається гуманітарна місія, і всі сили повинні бути задіяні для того, щоб не допустити нових жертв у цьому конфлікті".

Парламентарій упевнений, що, незважаючи на спірні, а іноді й конфліктні ситуації, Росія й Україна збережуть добросусідські відносини. "Я продовжую наполягати на тому, що в нас будуть відносини, які виключають серйозні конфлікти", - підкреслив віце-спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...