Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія погодилася пустити Росію в свій район

Неділя, 10 серпня 2008, 20:20

Грузія дала згоду на введення додаткового угруповання російських військ на територію прикордонного з Абхазією Зугдідського району за умови, що вони будуть проводити патрулювання в зоні безпеки за участю представників військових спостерігачів ООН і представників Грузії.

Таку заяву зробив у неділю ввечері журналістам в абхазькому районному центрі Галі губернатор Зугдідського району Заза Морохія.

При цьому він повідомив, що дав згоду на введення бронетехніки й додаткової кількості російських військовослужбовців з умовою, що буде припинене бомбардування на території Грузії.

Командуючий колективними миротворчими силами Сергій Чабан, у свою чергу, сказав, що доповість військовому керівництву Росії про прохання грузинської сторони.

Тим часом, як передав кореспондент "Інтерфаксу", російська військова колона вже перетнула адміністративну границю з Абхазією й почала рух по території Зугдідського району Грузії.

Разом з тим, секретар Ради безпеки Південної Осетії Анатолій Баранкевич заявляє, що Цхінвалі перебуває під повним контролем південноосетинських сил.

"Зараз місто перебуває під повним контролем південноосетинських сил, і стало можливо почати відновлювати там нормальне життя", - сказав Баранкевич у неділю ввечері "Інтерфаксу".

У той же час, грузинські ЗМІ стверджують, що російський штурмовик близько 19:00 мск скинув три бомби на територію підприємства "Тбилавиастрой".

Раніше в неділю місцеві ЗМІ повідомили, що минулої ночі російська авіація нанесла авіаудар по аеродрому заводу "Тбилавиастрой" у столиці Грузії. За словами очевидців, на аеродром було скинуто три бомби. За попередніми даними, потерпілих немає. Російська сторона відкидає ці звинувачення.

Разом з тим, президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що для нормалізації ситуації в зоні грузино-осетинського конфлікту необхідно вивести звідти всі грузинські війська, а також підписати юридично обов'язкову угода про відмову від подальшого застосування сили.

Як повідомила прес-служба російського президента, таку заяву він зробив у неділю в ході телефонної розмови з президентом Франції Ніколя Саркозі.

"Було відзначено також, що ці дії грузинської сторони повинні бути здійснені без яких-небудь попередніх умов", - заявила прес-служба Кремля.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:57
У Криму пролунали вибухи. Міст перекритий
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
Усі новини...