Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд ООН візьметься за Грузію й Росію у вересні

Субота, 16 серпня 2008, 13:14

Голова Міжнародного суду ООН Розалін Хіггінз призначила на 8-10 вересня слухання з питання про тимчасові заходи, на ухваленні яких наполягає Грузія у зв'язку з позовом проти Росії.

Про це йдеться в направленому в п'ятницю російським і грузинським властям посланні Хіггінз, текст якого поширений в Гаазі, передає Новости-Грузия.

Згідно з посланням, за підсумками майбутніх засідань суд перш за все повинен визначити, чи володіє він юрисдикцією щодо поданого Грузією позову і чи відповідає ситуація умовам, в яких слід вимагати вживання тимчасових заходів.

"Прийнявши до уваги серйозність ситуації, голова, діючи на основі статті 74, параграфа 4 Статуту Суду, наполегливо закликає сторони діяти так, щоб будь-яка ухвала, яку Суд може видати у зв'язку з проханням про тимчасові заходи, здобула необхідний ефект", - йдеться в посланні.

Голова Міжнародного суду ООН підкреслює, що слухання з метою ухвалення рішення про тимчасові заходи повинні відбутися терміново. Водночас, дата їх початку визначена так, щоб дати можливість сторонам забезпечити належним чином своє представництво.

Грузія 12 серпня подала позов щодо Росії, звинувативши її в порушенні міжнародної Конвенції про усунення всіх форм расової дискримінації, стверджуючи, що Росія "порушила свої зобов'язання по Конвенції в певні періоди свого втручання в Південній Осетії і Абхазії" з 1990 року по серпень 2008-го.

У зв'язку з позовом Грузія 14 серпня внесла до Міжнародного суду прохання, щоб суд вказав РФ на необхідність вжиття тимчасових заходів, направлених на захист грузинських громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: