Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кораблі ЧФ не можуть повернутися до Севастополя

Субота, 16 серпня 2008, 16:33

Три кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації, які брали участь в конфлікті в Грузії, не можуть повернутися до Севастополя через отримані пошкодження.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на радіостанцію Військово-морських сил України "Бриз", три кораблі тиждень тому було пошкоджено під час конфлікту біля берегів Грузії. За попередніми даними, в Севастопольську бухту повернулося тільки одне судно.



Так, малий ракетний корабель "Міраж" отримав серйозні пошкодження і малий протичовновий корабель "Муромець" також має пошкодження.

Крім того, повідомляє радіостанція, в результаті обстрілу з грузинського боку ракетний крейсер "Москва", на борту якого знаходиться командувач Чорноморським флотом РФ віце-адмірал Олександр Клецьков з оперативною групою штабу флоту, також має пошкодження надбудови корабля.

Разом з тим, главкомат ВМФ Росії спростував інформацію українських ЗМІ про те, що в ході операції з примусу Грузії до миру російські військові кораблі отримали пошкодження, а серед їх екіпажів були жертви.

"Матеріальна частина, озброєння кораблів знаходиться в справному стані. Повідомлення українських ЗМІ про нібито загиблих і поранених моряків на борту кораблів є звичайною вигадкою. Втрат і поранених немає", - сказав "Інтерфаксу-АВН" в суботу помічник
головкому ВМФ Росії капітан I рангу Ігор Дигало.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування