Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Осетія і Росія заявляють, що в Грузії воювали українці

Понеділок, 18 серпня 2008, 14:07

Президент невизнаної Південної Осетії Едуард Кокойти заявляє, що на стороні Грузії воювали громадяни України.

"За нашими даними, усі льотчики практично були з України, екіпажі танків були з України", - сказав він в вечірньому ефірі телеканалу Інтер в неділю.

"Слідча група вже переходить у фазу доказів, тому що є вже документи, що підтверджують, що люди є громадянами України", - додав він.

Кокойти також зазначив, що не має інформацію про те, чи є українці серед полонених, а вони є серед убитих.

"Тому що їх кидали в першу чергу, вони йшли на штурм міста Цхінвал. Серед убитих дуже багато громадян України", - сказав він.

У той же час у самій Росії також заявляють, що в російсько-грузинській війні беруть участь громадяни України.

Так джерело в російському Міноборони розповів, що в околицях Горі формується збройна група для провокацій у місті, повідомляє Перший канал Росії.

За словами джерела в російському Міноборони, у її складі - грузини, українські націоналісти УНСО і чеченські терористи, що знаходяться в Грузії.

"Їх збираються одягти в російську військову форму і запустити в Горі, де вони займуться мародерством і знущаннями над місцевими жителями. Усе це планується зняти на камери і представити світові як звірства російських військових", - повідомляє телеканал.

Також, говорячи про вибух мосту в Гараклі в суботу, російський генерал В'ячеслав Борисов категорично спростував участь Росії і не виключив, що до цього причетні українці, повідомляє газета Комерсант-Україна.

"Ну невже я дам команду вірменів без нічого залишити? Та й інші наші генерали такої команди не давали, я перевіряв. У мене є інформація, що тут українські диверсанти працюють і рвуть все підряд від нашого імені", - сказав Борисов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування