Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські війська не поспішають йти з Грузії

Понеділок, 18 серпня 2008, 21:40

Незважаючи на заяви про початок виведення російських сил із Грузії, знову продовжується переміщення російських військових по території Грузії.

Про це заявила заступник міністра внутрішніх справ Грузії Ека Згуладзе, повідомляє Civil Georgia.

Для підтвердження своїх слів вона привела приклад інциденту в понеділок, коли російська бронетехніка силою проклала собі шлях у селі Ігоеті, і переїхала через кордон автомашин грузинської поліції.

Кадри інциденту були показані грузинськими телеканалами.

"Інцидент стався на місці, що розташований, мінімум, у 30 кілометрах від зони конфлікту. В Ігоеті пост грузинської поліції помітив російську бронетехніку і військових", - повідомила Згуладзе.

"Ми вважаємо, що якщо вже досягнута домовленість про непоновлення вогню, і ми, з нашого боку, дотримуємося цієї угоди, а також сьогодні було озвучено російськими офіційними особами, що вони також мають намір дотримуватися даної угоди, грузинська поліція опротестувала і перекрила дорогу руху російської бронетехніки всередині країни, тим більше, що з їхнього боку (російських військових) не було оголошено ні напрямок, ні мета цього переміщення", - додала заступник міністра.

У той же час, МВС Грузії в понеділок поширило інформацію про те, що 12 одиниць російської бронетехніки намагалися проїхати до двох міст – шість у напрямку Сачхере, і ще шість – у напрямку Борджомі.

За повідомленням МВС, російські військові були зупинені грузинською поліцією, і обидві ці колони повернулися в Хашурі без подальших ускладнень.

Про те, що російські війська не поспішають залишати територію Грузії, в понеділок увечері повідомили також кореспонденти двох українських телеканалів – "1+1" і "5 каналу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування