Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британський експерт звинуватив ющенківських політиків в егоїзмі

Субота, 2 серпня 2008, 12:36

Експерт британського Королівського інституту з міжнародних справ Джеймс Шерр вважає, що українським політикам, котрі знаходяться при владі, явно бракує управлінських і професійних вмінь.

У своїй статті для "Дзеркала тижня" він зазначив, що особливо це стосується політиків "з президентського крила".

"Помаранчеві ідеологи, особливо з президентського крила, є носіями національної традиції; більшість із них — переконані демократи. Проте їм бракує традиції державного будівництва, а також супутніх їй управлінських і фахових навичок і чуття", — констатував Шерр.

На думку британського аналітика, українські політики надто персоналізовано та егоцентрично підходять до вирішення наявних проблем.

"Їхнє розуміння державного управління персоналізоване, а не інституціоналізоване; їхня система прийняття рішень у вузькому колі так глибоко укорінилася, що здається природженою; їхні громадські й особисті інтереси переплетені, а не розмежовані", — пояснив Шерр.

Крім того, відзначив він, невдачі у зовнішній і внутрішній політиці нічому не вчать пропрезидентських політиків.

"Вони реагують на тиск і невдачі не вдосконалюванням політики й її реалізацією, а укладанням угод або блокуванням тих, із ким важко домовитися, навіть якщо це призводить до недієздатності уряду й державного управління загалом. Це вже не система влади, а спосіб її утримати", — наголосив британський експерт.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: