Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Севастополя підійшов малий ракетний корабель РФ

П'ятниця, 22 серпня 2008, 09:47

У Севастопольську бухту в районі молу увійшов малий ракетний корабель Російського флоту "Міраж".

Про це повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Перед заходом російського корабля "Міраж" увійшов у бухту і став поблизу її входу малий ракетний катер українських ВМС, після чого проїхав російський.

На молу й у центрі міста біля пам'ятника "Затопленим кораблям" корабель зустрічають кілька десятків активістів партії Російський блок і Прогресивної політичної партії України Наталії Вітренко, а також близько десяти активістів Молодіжної всеукраїнської громадської організації "Студентське братерство".

"Студентське братерство" планує розбити наметове містечко в центрі міста на знак протесту проти участі корабля Російського ЧФ у конфлікті біля берегів Грузії.

Як відомо, планувалося, що у п'ятницю в Севастополь повинні повернутися також інші кораблі ЧФ РФ – ракетний крейсер "Москва", сторожовий корабель "Сметливый" і малий тральщик "Турбинист".

Однак, як повідомляє УНІАН із посиланням на поінформоване джерело, близьке до штабу ВМС України, очікуване на п’ятницю повернення інших кораблів ЧФ РФ у Севастополь не відбулося, їхній прихід уже вкотре перенесено, тепер – на 24 серпня.

За інформацією джерела, ЧФ РФ попередив українську сторону про нову дату перетину кордону, як того і вимагає указ президента України від 13 серпня ц.р., за 72 години.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування