Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко обурені орденом для Черновецького

П'ятниця, 22 серпня 2008, 13:18

Фракція БЮТ критикує видачу президентом Віктором Ющенком ордену меру Києва Леоніду Черновецькому та рекомендує скасувати цей наказ.

Про це йдеться в заяві фракції БЮТ у верховній раді, яку в п’ятницю поширила прес-служба БЮТ.

"Фракція БЮТ рекомендує Президенту скасувати свій указ про нагородження орденом Ярослава Мудрого V-го ступеня Леоніда Черновецького і припинити ганебну практику дарування державних нагород та відзнак корупціонерам", - зазначається в заяві.

"Фракція БЮТ засуджує безвідповідальної і аморальної роздачі орденів, медалей та грамот Президентом України. Особливо у тому випадку, коли найвищі державні нагороди роздаються різноманітним пройдисвітам та відвертим авантюристам", - йдеться в заяві.

"Ми розцінюємо вручення Віктором Ющенком ордену Леоніду Черновецькому як знущання над здоровим глуздом та всією державною символікою. Особливий цинізм – нагородити київського градоначальника, який всім відомий своєю епатажністю, неадекватністю та корупційними діями, – орденом князя Ярослава на ім’я Мудрий", - зазначається в заяві.

В заяві наголошується, що "державні нагороди у цивілізованому світі зазвичай дають за чесну і бездоганну працю, за службу Вітчизні, за геройські дії з захисту національного суверенітету та незалежності, але – не за корупцію, не за співучасть у тіньових операціях, не за приналежність до кримінально-олгархічних кіл".

"Можливо президент забув, що на Майдані 2004-го він особисто обіцяв „Бандитам – тюрми?”. Адже сьогодні, вочевидь, сповідується інше гасло „Бандитам – нагороди”. Як подібні дії будуть сприйняті людьми, що по праву і по честі нагороджені високими державними нагородами, в секретаріаті президента, мабуть, нікого не цікавить", - зазначається в заяві.

Також фракція БЮТ зазначає, що складається враження, що "глава держави, замість обіцяної боротьби з бандитами, більше займається знищенням коаліції демократичних сил та переслідуванням своїх колишніх колег та соратників, що пліч-о-пліч стояли з ним на Майдані".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування