Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Придністров'я "за" Росію і чекає свого часу

Вівторок, 26 серпня 2008, 18:21

Придністров'я підтримує визнання Росією незалежності Абхазії та Південної Осетії.

Про це заявив глава Верховної Ради Придністров'я Євген Шевчук, повідомляє "Газета.ру".

За його словами, визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії є найвірнішим рішенням, що дозволить зберегти народи цих двох республік і дотриматися норми міжнародного права.

Шевчук привітав народи Абхазії та Південної Осетії з визнанням їхньої незалежності, "за яку вони боролися багато років".

Водночас він з жалем відзначив, що незалежність була досягнута через кровопролитні і братовбивчі війни.

За його словами, народ Придністров'я, який пліч-о-пліч боровся з осетинами й абхазами за здобуття незалежності, сьогодні дуже радий за своїх друзів.

"Бажаю процвітання незалежним державам, сподіваюся на те, що їм вдасться найближчим часом відновити інфраструктуру, зруйновану під час бойових дій", – зазначив він.

У свою чергу депутат Верховної Ради Придністров'я Олег Гудимо висловив думку, що в Придністров'я ще є шанси на визнання незалежності, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Придністров'я аж ніяк не залишилося "за бортом". Я вважаю, що в нас усе попереду", - сказав він.

"На щастя, у Молдови правляча еліта виявилася набагато розумнішою за грузинську. Молдовський націоналізм не настільки страшний, як грузинський. Та й Воронін - політик мудрий, щоб не уподібнитися до Саакашвілі, в якого "злетів дах", - додав депутат.

Однак, за словами Гудимо, передчасно говорити про те, що процес визнання ніколи не торкнеться Придністров'я. "Я вважаю, що першою нас повинна визнати саме Молдова", - заявив депутат.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування