Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рахунок охочих отримати компенсації за стихію пішов на тисячі

Вівторок, 5 серпня 2008, 13:10

Більше 24 тисячі осіб включені до списків на одержання компенсацій за зруйноване житло в результаті стихійного лиха на заході України.

Про це заявив перший заступник міністра праці і соціальної політики Павло Розенко на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день у списку родин, житлові будинки яких постраждали внаслідок стихійного лиха, внесено 24,248 тис. родин", - сказав він.

За словами першого заступника міністра, ці родини одержать компенсації по першому траншу.

Розенко повідомив, що на сьогоднішній день на рахунки потерпілих уже перераховано 38 млн. грн.

При цьому він підкреслив, що з них 30 млн. грн. перераховані через рахунки "Ощадбанку".

За словами першого заступника міністра, на сьогоднішній день більше 8 тис. осіб уже отримали кошти зі своїх рахунків. Разом з тим, ще 8 тис. осіб, маючи на рахунках гроші, їх не одержали.

Розенко повідомив, що у Вінницькій, Закарпатській, Львівській і Тернопільській областях "практично, перший етап виплат завершений".

Водночас, він зазначив, що найбільш складна ситуація зі складанням списків у Чернівецькій і Івано-Франківській областях. Розенко пояснив це тим, що не в усі села є доступ, і сільські ради не можуть уточнити кількість постраждалих родин.

Водночас в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківської облдержадміністрації повідомили, що Івано-Франківська область уже виплатила матеріальну допомогу потерпілим від стихії жителям області на суму 17,022 млн. грн.

Це дані станом на 08.00 вівторка.

170 тис.грн виплачено 17 родинам загиблих, а 680 тис.грн - одержали власники 136 житлових будинків, які повністю зруйновані.

Виплачена також матеріальна допомога 2734 родинам, будинки яких мають потребу в капітальному ремонті, на загальну суму 6,835 млн. грн. 9337 родинам, житлові будинки яких мають потребу в ремонті, виплачено 9,337 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування