Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна закликає Росію вивести війська з Грузії

П'ятниця, 8 серпня 2008, 21:15

Україна закликає Росію як постійного члена Ради Безпеки ООН вивести війська з території Грузії.

Про це йдеться у заяві МЗС України, розміщеній на його сайті.

МЗС також закликає Росію "виявляти стриманість у своїх діях та здійснити необхідний вплив на сепаратистський режим Цхінвалі з метою повернення його представників за стіл переговорів".

"Запорукою успіху таких переговорів має стати негайне припинення бойових дій, беззастережне підтвердження російською стороною суверенітету і територіальної цілісності Грузії, відданість принципам добросусідства, незастосування сили та мирного вирішення спорів", - йдеться у заяві.

"Україна, висловлюючи глибоке занепокоєння ситуацією в зоні конфлікту, розглядає шляхи її врегулювання через використання можливостей посередництва, добрих послуг, міжнародних організацій, окремих держав. Зі свого боку, Україна готова зробити свій внесок у такі зусилля", - заявляють у МЗС.

Водночас у міністерстві заявляють, що Російська Федерація, "яка довгий час відігравала роль посередника у врегулюванні, поступово стає безпосереднім учасником конфлікту".

"МЗС України вважає, що такий розвиток подій може ще більше загострити ситуацію, розширити географію конфлікту та перетворити його на регіональний з непередбачуваними наслідками", - йдеться у заяві.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування