Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вважає, що Росія ставить і на Тимошенко, і на Януковича

Середа, 10 вересня 2008, 12:08

Екс-президент Леонід Кучма переконаний в тому, що заявляти про виявлення доказів зради національних інтересів державним чиновником повинні не представники секретаріату президента, а Служба безпеки України.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН, коментуючи звинувачення заступника глави секретаріату президента Андрія Кислинського в тому, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зустрічалася з Кучмою на Сардинії.

"Я про це читав на відпочинку (сміється). У мене очі на лоба полізли від слів про зраду прем'єр-міністра", - зазначив екс-президент.

"Не знаю, чи могли хлопці із секретаріату вигадати щось більш абсурдне. Так і сказав журналістам, які почали з'ясовувати, що та як. Я кажу, що брєд не коментую", - продовжив Кучма.

"У тому числі і про мою зустріч із Юлією Володимирівною. Цього не могло бути за визначенням, враховуючи нашу давню з нею "любов", - наголосив він.

Кучма вважає, що "це "ляп" секретаріату": "Я вже не кажу про те, що не справа чиновника секретаріату коментувати дії прем'єр-міністра країни. Нехай би Служба безпеки це робила, якщо справді знайдені докази зради".

На запитання, чи міг Кремль поставити на Тимошенко, екс-президент поставив зустрічне запитання: "А Вашингтон ставить на когось? Ви ж не будете заперечувати, що так, на когось ставить, правда?".

"Усі завжди і скрізь, скільки існує світ, на когось ставлять. Тож і Кремль на когось ставить. У Кремля більше інтересів в Україні, ніж у США. Вашингтон тільки періодично згадує, що є така країна – Україна. І що, дуже він нам допоміг за 17 років нашої незалежності?", - сказав він.

"А для Москви Україна становить справжній інтерес, і який не менший за наш інтерес до Росії, подобається це комусь чи не подобається. Ось Москва й дивиться на Україну, аналізує", - додав Кучма.

За його словами, Ющенко – ідеологічний противник Росії: "Тож залишаються два головних кандидати на підтримку: Тимошенко та Янукович. І я думаю, Москва свідомо не відштовхує ані того, ані другого".

"Вона ні в якому разі не ставить на когось одного. Мені здається, вона розкладає яйця в різні кошики. Так роблять усі. І будуть робити, доки існують країни і міжнародні стосунки, міжнародна політика", - додав екс-президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: