Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНС образилась на рейдерів з ПР і БЮТ

Середа, 17 вересня 2008, 12:36

Верховна Рада внесла зміни до Господарського процесуального кодексу України (щодо забезпечення позову).

За голосували представники БЮТ, ПР, блоку Литвина та КПУ.

Згідно з ухваленими змінами не допускається забезпечення позову шляхом винесення ухвали з питань встановлення заборон:

щодо проведення зборів акціонерів (учасників) товариства та прийняття ними рішень; надання реєстратором, зберігачем, депозитарієм реєстру власників іменних цінних паперів або інформації про акціонерів для проведення зборів акціонерів; участі акціонера (учасника) у зборах акціонерів (учасників) та визначення правомочності загальних зборів акціонерів.

"Мова йде про те, щоб вищі органи акціонерних товариств могли приймати рішення без впливів третіх осіб, які, як буває зараз, використовують у судах позапроцесуальні методи впливу", - заявив автор Андрій Портнов.

Він висловив сподівання, що в результатів ухвалення цього закону "буде менше зловживань у судах і процесах переформатування власності у акціонерних товариствах".

Фракція НУНС не голосувала. Представник фракції Роман Зварич пояснив це тим, що вони не хочуть брати участь у покриванні рейдерів.

"Ми зараз почули заяви прокремлівської більшості про те, що прийняттям цього закону, який складається з одного рядка, ми припинимо все рейдерство в Україні", - зазначив нунсівець.

"Вони свідомі того, що найбільші рейдери знаходяться в їхніх фракціях і одним рядком вони намагаються прикрити діяльність цих рейдерів. Таке лицемірство наша фракція підтримувати не буде", - заявив Зварич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування