Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько подякував Тимошенко за ходіння по допитах

Середа, 17 вересня 2008, 19:30

Генеральний прокурор Олександр Медведько закликає не шукати політичного підґрунтя в приходах прем'єра Юлії Тимошенко на допит у якості свідка у справі про отруєння президента Віктора Ющенка.

Генпрокурор висловив подяку Тимошенко за те, що вона, незважаючи на зайнятість, приходить до слідчого.

"Юлія Володимирівна прийшла в призначений день. Ми їй вдячні за це. Незважаючи на свою зайнятість, вона як громадянин прийшла на допит, і вона була допитана протягом тривалого часу", - сказав Медведько в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Він закликав не шукати політики в тому, що 16 вересня Тимошенко не з'явилася на черговий допит.

"Учора (у вівторок) вона не прийшла з об'єктивної причини: усе-таки вона прем'єр-міністр країни і представляла бюджет. Тут же бувають винятки, відхилення, зміни і т.д Нічого тут страшного немає. І не треба політичне забарвлення цьому надавати", - зазначив Медведько.

Водночас він вважає дуже важливими свідчення депутата Давида Жванії у справі про отруєння Ющенка.

"Він (Жванія) запрошується повістками для допиту як свідок. Словосполучення "як свідок" говорить про те, що він у нас не підозрюваний і не обвинувачуваний... Я вважаю, що не правий народний депутат Жванія, що він не ходить на допити, оскільки кожен громадянин, тим більше, народний депутат, повинен додержуватися законів і тут його обов'язок з'явитися як свідок", - сказав Медведько.

"На жаль, він користується тим, що ми як до народного депутата не можемо застосувати до нього примусові заходи", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, наскільки цінними можуть бути свідчення Жванії у справі про отруєння Ющенка, генпрокурор сказав:

"Я вважаю, що його свідчення дуже важливі, оскільки він був причетний до цих подій - вечеря, поїздки... Тому якщо слідчий запрошує, я вважаю, що потрібно з'явитися. Слідчий вважає, що його свідчення дуже важливі. А просто займатися піаром і кричати, що я не причетний - його ніхто поки не звинувачував!"

Також Медведько назвав "повним абсурдом" заяви політиків, які ставлять під сумнів факт отруєння Ющенка діоксином.

"...Була проведена експертиза і було категорично встановлено, що є отруєння і саме отруєння діоксином! Процес розслідування йде дуже складно, але він рухається. Йде великий обсяг роботи", - сказав генпрокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування