Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров знову обурився копійками, які залишила йому Тимошенко

Середа, 17 вересня 2008, 20:14

Міністр оборони Юрій Єхануров вважає вкрай обмеженим заплановане на 2009 рік фінансування Збройних Сил України.

Про це він сказав у середу, повідомляє УНІАН з посиланням на Управління прес-служби Міноборони.

Єхануров підкреслив, що здійснити перехід Збройних Сил на комплектування військовослужбовцями служби за контрактом до 1 січня 2009 року – нереально.

“Всього потреба Збройних Сил України у військовослужбовцях військової служби за контрактом становить майже 100 тисяч. Протягом найближчих двох років необхідно набрати близько 47 тисяч контрактників”, - сказав він.

Єхануров також зазначив, що держбюджетом на 2008 рік Міністерству оборони передбачено видатки в обсязі 9,9 млрд. грн., що становить 1,07 % ВВП.

"При цьому потреба лише на забезпечення реалізації завдань щодо професіоналізації Збройних Сил України у цьому році становила 11,0 млрд. грн. На сьогодні реально профінансовано 2,6 млрд. грн., тобто (23,6 % від потреби)", - заявив він.

Єхануров зазначив, що з урахуванням прогнозованих видатків держбюджету на 2009 рік на потреби оборони у розмірі 10,8 млрд. грн. "вже сьогодні практично ставиться під сумнів виконання у повному обсязі заходів, передбачених Перспективним планом переходу ЗСУ на контрактну основу на 2009 рік".

За його словами, враховуючи недофінансування цих заходів, мінімальний рівень фінансування Збройних Сил України у наступному році повинен становити близько 23 млрд. грн.

“Це надзвичайно низький рівень фінансування оборони за весь період існування Збройних Сил України і є найнижчим серед європейських країн”, - сказав міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування