Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк попросив депутата через родича допомогти з новою Радою

П'ятниця, 19 вересня 2008, 11:45

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликає регламентний комітет припинити блокувати запровадження нової системи голосування "Рада", яка має удосконалити процес персонального голосування депутатів.

"Я вчора подивився декілька інтерв'ю народних депутатів, які розповідають про те, що системи "Рада" нової немає чи вона не працює", - зазначив Яценюк на засіданні в п'ятницю.

Спікер наголосив, що нова система "Рада" є і звернув увагу депутатів на те, що у них на пультах є напис "сенсор", а під ним - кнопка сенсора.

"Система "Рада" не запускається тільки в силу однієї причини – двічі регламентний комітет відмовляє у запуску цієї системи", - заявив Яценюк.

"Я звертаюся до регламентного комітету перестати блокувати необхідність запровадження системи", - додав спікер.

Він також звернув увагу на труднощі у процедурі сертифікації нової системи. За словами Яценюка, Держстандарт поки що не видав відповідний сертифікат.

"Юрію Кармазін, мені казали, що зараз родич ваш почав керувати Держстандартом. Зверніться, будь ласка, до них - хай прискорять процедуру сертифікації і стандартизації", - попросив Яценюк.

Спікер окремо нагадав, що "відповідно до статті 84 Конституції народний депутат голосує виключно особисто".

"Порушення цієї процедури є не що інше як неконституційність прийняття актів законодавства Верховною Радою", - попередив голова парламенту.

Яценюк також повідомив депутатам, що законопроект про покращення безпеки дорожнього руху у другому читанні розглядатиметься не у п'ятницю, як планувалося раніше, а у вівторок, оскільки профільний комітет не встиг підготувати його до голосування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...