Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін стверджує, що в Грузії вже немає російських військ

Вівторок, 2 вересня 2008, 17:22

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що російських військ на території Грузії немає, миротворчі угруповання в зонах конфліктів зменшено, але Росія залишає за собою право на вживання додаткових заходів безпеки.

Про це він сказав у Ташкенті в бесіді з російськими журналістами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ніяких військ на території Грузії в Росії вже немає. Є миротворчі сили. Вони залишаються в зоні безпеки, що визначена колишніми міжнародними угодами. Ми не переступали цю межу", - заявив прем'єр Росії.

Він також підкреслив, що кількість російських миротворців "не тільки не виросла, а знижена: було 500, залишилося менше 500".

При цьому Путін нагадав, що "у відомих принципах Медведєва-Саркозі визначено, що Росія має право вжити додаткові заходи безпеки".

"Ми не скористалися цим правом і ніякі додаткові заходи не вживали, але вважаємо, що таке право за нами зарезервовано", - наголосив Путін.

Крім того, прем'єр Росії спростував твердження західних ЗМІ про те, що російські військові намагалися завдати шкоди трубопровідній системі в Грузії.

"Ми не збиралися нічому шкодити. У нас немає такої мети і бути не може", - заявив Путін. При цьому він додав, що Росія "дуже дбайливо" відноситься до трубопроводів.

За словами прем'єра, він чув "від західних колег про те, що дії Росії в Грузії супроводжувалися втручанням в енергетичні проекти".

"Нічого подібного. Хіба ми своїми діями зашкодили якомусь енергетичному об'єкту? Нічого не ушкоджено, усе працює", - сказав Путін.

Також прем'єр заявив, що Росію не турбує той факт, що поки тільки вона визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії: "Для нас це абсолютно некритично".

За словами Путіна, "для Росії важливо, що наші подальші дії по забезпеченню миру в регіоні можуть тепер бути зовсім легітимними".

"Ми можемо працювати з цими територіями як з незалежними державами і робити це відкрито", - підкреслив прем'єр.

Відповідаючи на питання, чи не побоюється Росія, що в неї відберуть право на проведення самміту АТЕС або Олімпіади-2014, Путін зауважив: "Відберуть - нехай тягнуть".

"Такі речі не можна політизувати, варто тільки один раз це зробити і буде зруйнована вся створена структура, у тому числі олімпійського руху", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: