Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ розуміє натяки Яценюка, але Тимошенко триматиметься до останнього дня

Вівторок, 23 вересня 2008, 13:38

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявляє про те, що уряд не піде у відставку, незважаючи на розпад коаліції.

Про це він сказав журналістам, коментуючи заяву голови Верховної Ради Арсенія Яценюка про те, що розпад коаліції тягне за собою припинення діяльності уряду.

"Я розумію, на що йдуть натяки. Незважаючи на заяву про відставку голови Верховної Ради, він продовжує у повному обсязі виконувати свої обов'язки, він навіть не тимчасовий виконувач обов'язків", - зауважив Кириленко.

"І буде виконувати, поки в залі не буде домовленості. А відставка уряду, вибачте – це повний параліч", - додав він.

Кириленко також зауважив, що з відставкою уряду порушиться уся система виконавчої влади, що зокрема призведе до неприйняття бюджету і зриву газових переговорів.

"Хто буде слухати тимчасового виконувача обов'язків у Росії, Турменістані і Узбекистані? Тому уряд у відставку не піде і буде виконувати функції до останнього дня, поки не буде призначено новий уряд. І це не заради амбіцій", - заявив лідер БЮТ.

Разом з тим, член фракції Партії регіонів Ганна Герман, відповідаючи на питання, чи буде Партія регіонів ініціювати або підтримувати питання відставки уряду у разі його внесення, сказала, що відповідне рішення має спочатку бути обговорене на засіданні президії.

"Партія регіонів завжди підтримує законний і логічний процес, а логіка процесу говорить про те, що якщо немає коаліції, то немає і уряду", - заявила Герман.

"І це треба визнати, і з цим треба погодитися, і треба зробити все для того, щоб об'єднати зараз найкращі сили суспільства, взяти найкращих фахівців незалежно від їхньої партійної приналежності і створити групу людей, щось на зразок комітету порятунку України, тому що перед нею зараз стоять дуже поважні економічні виклики", - додала депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування