Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відправила озброєний корабель для боротьби з піратами?

П'ятниця, 26 вересня 2008, 11:16

Сторожовий корабель "Неустрашимый" Балтійського флоту, можливо, візьме участь у боротьбі з піратством у берегів Сомалі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в штабі Балтфлоту.

"Екіпаж "Неустрашимого", що минулої середи відправився у далекий похід, останнім часом готувався до виконання бойових задач у берегів Сомалі", - сказав співрозмовник.

При цьому він зазначив, що клас корабля дозволяє успішно зробити перехід з Балтійського моря в Аденську затоку і виконувати задачі в даному регіоні.

Так співрозмовник прокоментував заяву головкому ВМФ Росії адмірала Володимира Висоцького про те, що Росія найближчим часом планує направити до берегів Сомалі бойові кораблі для боротьби з морським піратством.

"Планується, і вже найближчим часом. Однак російські кораблі не будуть брати участь у міжнародних операціях, а будуть вирішувати цю задачу самостійно", - сказав Висоцький.

Останнім часом почастішали випадки захоплення сомалійськими піратами цивільних судів різних держав.

Напередодні в нейтральних водах ближче до Кенії пірати захопили українське судно "Фаїна", яке йшло під прапором Белізу в Кенію і перевозило, за деякими даними, військову техніку, зокрема близько 30 танків Т-72, запчастини до бронетехніки.

Сторожовий корабель "Неустрашимый" увійшов у бойовий склад Балтійського флоту в 1993 році. Його довжина - 129,8 метри, ширина - 15,6 метри, стандартна водотоннажність - 3 590/4350 тонн, повна швидкість - 30 вузлів (55,5 км/год), екіпаж - 210 осіб, у тому числі 35 офіцерів.

На озброєнні сторожовика - ракетні комплекси протичовнової і зенітної зброї, універсальна 100-мм артилерійська установка, торпедні апарати і реактивні бомбомети. На борту корабля базується палубний вертоліт Ка-27.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...