У Тарасюка просять колег не ламати дрова. НУ-НС почав розколюватися?

Середа, 3 вересня 2008, 13:08

Народний Рух України закликає партнерів по демократичній коаліції повернутися за стіл переговорів і зробити все можливе для відновлення співпраці в рамках демократичної коаліції.

Про це йдеться у заяві НРУ щодо останніх подій у парламенті.

При цьому Рухівці вважають помилковим рішення фракції НУ-НС щодо виходу з демократичної коаліції, але не підтримують дій БЮТ зі створення союзу з Партією регіонів.

"Разом з тим ми свідомі того, що дії БЮТ були спровоковані безпідставними і необґрунтованими звинуваченнями з боку секретаріату президента на адресу уряду і особисто прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що лунали з першого ж дня створення коаліції демократичних сил", - сказано у заяві.

"Проте, вважаємо що особисті образи і внутрішні чвари не повинні бути приводом для дій, що можуть призвести до фактичного розвалу демократичної коаліції", - заявляють у партії.

На думку рухівців, руйнування демократичної коаліції "неодмінно призведе до значних внутріполітичних ускладнень, а також провалу європейських та євроатлантичних устремлінь України".

"Така ситуація у перспективі може призвести до загрози національній безпеці України", - сказано у заяві.

На думку представників НРУ, своїми діями їхні колеги по фракції НУ-НС "фактично дають можливість антиукраїнським силам перейти в наступ і продовжувати нищити Українську державу".

"Народний Рух України заявляє, що в жодному разі не підтримає абсурдні ідеї щодо створення коаліції з Партією регіонів і комуністами. Народний Рух України був і залишається на позиції збереження коаліції демократичних сил, оскільки вважає її унікальним інструментом побудови української України", - сказано у заяві.

Головою НРУ є Борис Тарасюк.

Як відомо, група "Народна Самооборона", що також входить до НУ-НС, не підтримала рішення НУ-НС про вихід з коаліції і заявила, що надалі узгоджуватиме свої дії з фракцією БЮТ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування