Турчинов пояснив, що у Білозір плутанина, а в Ющенка - переляк

Вівторок, 30 вересня 2008, 09:41

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов спростовує звинувачення на адресу БЮТ у підкупі народних депутатів із фракції "Наша Україна – Народна Самооборона", щоб повернути їх у демократичну коаліцію.

Про це він заявив у прямому ефірі ІCTV у понеділок ввечері, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

Як відомо, у понеділок, 29 вересня, депутат від "НУ-НС", член президії партії "Єдиний центр" Оксана Білозір заявила, що представники БЮТ пропонували окремим членам фракції "НУ-НС" по 7 мільйонів доларів за зраду "в обмін на підпис за коаліцію з БЮТ".

У відповідь на ці обвинувачення Турчинов сказав:

"Потрібно з'ясувати – або ми платимо гроші, щоб повернути "Нашу Україну" у демкоаліцію, або вже давно, як вони вважають, створили коаліцію з "Регіонами", і тоді питання – навіщо їхати в Москву, щоб отримати дозвіл? Тут плутанина у свідомості".

Перший віце-прем'єр вважає, що в "Нашій Україні" більше порядних людей, які сьогодні збирають підписи, щоб повернутися в демократичну коаліцію і стабілізувати ситуацію.

"Що стосується грошей, коли це натяк, щоб зберегти демократичну коаліцію, і люди натякають, що їм потрібні гроші, давайте ми звернемося до бізнесменів, зберемо гроші для тих "нашоукраїнців", для яких це найбільш важливо", - пожартував він.

Турчинов також вважає, що звинувачення президента Віктора Ющенка під час його візитів до США на адресу уряду є приниженням власної країни.

"Уявімо ситуацію, коли президент Німеччини приїде до України і буде скаржитися на канцлера Меркель... Це приниження не тільки президента, це приниження, у першу чергу, власної країни".

"Більш того, він висловився, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вже організувала в парламенті схему імпічменту президента, і що ця схема вже практично реалізована... Мені здається, це просто переляк. Віктор Андрійович Ющенко, очевидно, сам себе так сильно налякав, що навіть змушений про це говорити в США", - додав Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування