Ющенко – королю Швеції: з такими друзями Україна пройде нелегкий шлях

Вівторок, 30 вересня 2008, 13:59

Президент Віктор Ющенко переконаний, що Україна успішно пройде нелегкий шлях євроінтеграційного курсу з такими друзями, як Швеція.

Про це Ющенко заявив під час зустрічі з королем Швеції Карлом XVI Густавом та його дружиною Сільвією, що проходить зараз у Будинку Городецького.

Як повідомляє прес-служба президента України, на початку розмови Ющенко привітав короля й королеву Швеції в Україні.

"Нас поєднують кольори наших прапорів, у нас є спільна історія, про яку ми сьогодні будемо багато говорити. Але найголовніше - нас об'єднують спільні цінності", - сказав президент України.

Він підкреслив, що Швеція є одним з найважливіших партнерів України у Північній Європі, та подякував керівництву цієї країни за ті зусилля, яких воно докладає для зміцнення наших двосторонніх відносин.

Окрему вдячність шведській владі український президент висловив за підтримку євроінтеграційного курсу України.

Безумовно, зазначив Ющенко, цей шлях для нашої держави не є легким, однак з "такими друзями та партнерами, як Швеція, Україна його успішно пройде".

Наприкінці зустрічі відбудеться церемонія обміну державними нагородами та вручення пам'ятних подарунків. Ющенко вручить королю Карлу XVI Густаву Орден Свободи, а королеві Сільвії – Орден "За заслуги" І ступеня.

Король Швеції вручить президентові України "Орден Серафима", а його дружині Катерині, яка теж бере участь у зустрічі, – Орден Полярної зірки.

Після завершення зустрічі розпочнуться українсько-шведські переговори за участю президента України і короля Швеції. Серед головних питань, які планується обговорити під час переговорів - торговельно-економічна співпраця між Україною та Швецією, процес європейської інтеграції України, питання, пов'язані з розвитком внутрішньої ситуації в Україні та проблеми регіональної безпеки і міжнародної політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування