Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко попередив, як "Самооборона" проголосує за імпічмент Ющенку

Понеділок, 8 вересня 2008, 11:43

Міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявляє про те, що його депутати не дадуть жодного голосу за імпічмент президента Віктора Ющенка.

Про це Луценко сказав в інтерв'ю УНІАН, коментуючи зауваження про те, що дев'ять депутатів із фракції "НУ-НС" підтримали подолання вето президента на закон про тимчасові слідчі комісії.

"Я можу зараз сказати офіційно. "Народна самооборона" жодного голосу не дасть за процедуру імпічменту президента Ющенка. Я це гарантую. Жодного голосу за жодних обставин", - заявив міністр.

"Незважаючи на те, скільки в мене є образ на президента, скільки є несправедливих дій з його боку до мене і до моєї політичної сили, – жодного голосу не буде. Бо слово "імпічмент" є табу для будь-якого відповідального політика цієї країни", - додав він.

Водночас Луценко зауважив, що "якщо це право прописано в Конституції і треба сформувати механізм імовірного конституційного права парламенту на імпічмент, то це нормальне явище, це реальне утвердження системи противаг у владі".

"Президент має право розпустити Верховну Раду, але й Верховна Рада за певних обставин може відправити у відставку президента. Але ще раз підкреслю: ми не дамо жодного голосу за імпічмент пана Ющенка. Це – принципова позиція "Самооборони", - наголосив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування