Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед виборами Янукович написав 10 "заповідей"

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 13:29

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович закликає в умовах конфронтації основних політичних сил в Україні об'єднатися на основі 10 принципів у політиці.

Мова про це йде в статті Януковича, опублікованій в останньому номері "Київського телеграфу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, лідер Партії регіонів зазначив, що останні події в країні ще раз підтвердили, що жодна з політичних сил не в змозі самостійно сформувати стійку парламентську більшість.

"А це значить, що політики повинні відмовитися від конфронтаційної риторики. Тому що напружені ними пристрасті завтра зметуть їх самих", - переконаний Янукович.

Він підкреслив, що Партія регіонів сформулювала правила, якими мав би керуватися кожен політик, "що працює для людей, для України, а не для власних амбіцій".

Пропоновані правила партії, на його думку, прості: "інтереси держави і його громадян - насамперед; піклуйся не про владні крісла, а про те, як використовувати владу на благо народу; ніколи не став власні або партійні інтереси над інтересами всієї країни; не створюй образ ворога з політичного опонента; оголошуючи опонента ворогом, ти оголошуєш ворогами усіх, хто голосував за нього".

Партія регіонів також закликає: "будь доброзичливим і правдивим, коли відстоюєш головні принципи своєї партійної програми; у демократичній державі ніхто не має монополії на право називатися демократом; з усіх найважливіших рішень радься з народом, народ завжди говорить правду; піклуйся про усіх без винятку громадян держави, захищай культуру, мову і традиції кожної суспільної групи; піклуйся про незаможних і роби все, щоб подолати бідність в Україні".

"Завжди пам’ятай - Україна в нас одна. Її потрібно не розділяти, а об’єднувати", - пише Янукович, додаючи, що указ президента про розпуск Верховної Ради шостого скликання "став ударом дзвону, що б’є по нинішній владі".

На його думку, нинішня влада "поставила країну на межу банкрутства".

"Їхня підкова (символ партії "Наша Україна"), яка повинна була принести народу щастя, розігнулася. Стиснутий кулак (символ "Народної самооборони") - як застереження злочинцям - на перевірку виявився звичайнісіньким кулаком хулігана. Полум'яне серце (символ БЮТ) - егоїстичним і непередбачуваним", - зазначив лідер Партії регіонів.

При цьому Янукович завірив, що не належить до тих, хто радіє невдачам своїх політичних опонентів.

"У нашій історії наступив відповідальний момент. І він - не у виборах, а в тому, що буде після них. Тому що позачергові парламентські вибори самі по собі не вирішать головної проблеми, що стоїть перед Україною. Україні потрібний перехід до нових політичних підходів. Його суть викладена в наведених вище принципах", - підсумував Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування