Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл: Януковича блокувала група Фірташа, яка подружилася з Ющенком

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 15:26

Депутат Тарас Чорновіл, який нещодавно вийшов з Партії регіонів, заявляє, що йти на дострокові вибори і не створювати коаліцію з БЮТ Віктора Януковича схилила "група" співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу", заявивши при цьому, що в Партії регіонів існує більше, ніж дві групи впливу.

"Знаєте, поділ Регіонів на дві групи – повна дурниця! Ніякого поняття "група Ахметова" не існує. Наприклад, Борис Колесніков не входить до групи Ахметова. Це лідер окремої групи, не менш могутньої, ніж група Ахметова", - сказав Чорновіл.

"Раїса Богатирьова, яку асоціюють у пресі з Ахметовим, теж не входить до його групи. Вона створила свою сферу впливу", - додав він.

При цьому до групи Ахметова, за словами Чорновола, входить приблизно 10 осіб - "ті, хто працював з ним, на чиєму включенні в список він особисто наполягав".

"Група Колеснікова більша. Але наскільки я розумію, ініціатором переговорів з Ющенком в нинішній ситуації була ще одна група в Партії регіонів, яку я б назвав "РосУкрЕнерго", це люди, близькі до Дмитра Фірташа", - заявив депутат.

За його словами, до цієї групи входить екс-міністр ПЕК Юрій Бойко, депутат Сергій Льовочкін та інші.

Чорновіл також підтвердив, що Льовочкін "практично монополізував Януковича".

"Практично – так, до того ж Льовочкін вхожий на Банкову. Хоча таких людей багато. Янукович виявився в досить жорсткій блокаді", - сказав він.

За словами Чорновола, на сьогоднішній день Партія регіонів "працює під Банкову і президента".

"Зіграли роль певні бізнес-інтереси, і я майже упевнений, що це інтереси не Ахметова. Він людина системного бізнесу, а системний бізнес вимагає стабільності в країні. Тому я б не звинувачував його в тому, що сталося. Це вплив інших груп, які працюють у напрямку "РосУкрЕнерго". До того ж, останнім часом не Ахметов фінансував і підтримував партію", - сказав він.

На питання, чому секретаря РНБО Раїсу Богатирьову виключили з партії, Чорновіл відповів:

"Скажу, не вдаючись у подробиці. У той момент відбувався черговий перегляд взаємин, і хтось хотів іншому показати, хто в домі хазяїн".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування