Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича вважають, що суддя "помилився", зупинивши указ Ющенка

Неділя, 12 жовтня 2008, 11:11

Перший віце-спікер, народний депутат від Партії регіонів Олександр Лавринович вважає, що суддя Окружного адміністративного суду Києва "помилково" взяв до розгляду справу щодо призупинення указу президента про розпуск парламенту.

"В даному випадку мені здається, що суддя просто помилився, взявши на себе провадження справи, яка є виключною підсудністю Конституційного Суду України", - цитує Лавриновича прес-служба партії.

"Взагалі, для мене є очевидним, що є чітко визначена підсудність. Тобто, що підсудне судам загальної юрисдикції, що господарським, що адміністративним судам, а що є винятковою компетенцією Конституційного Суду", - зазначив він.

На думку Лавриновича, у причинах помилки судді можуть розбиратися органи суддівського самоврядування – "чи то Вища Рада юстиції, чи інші органи".

Він прогнозує, що апеляційний суд скасує відповідні ухвали Окружного адміністративного суду.

"Ми не можемо жертвувати країною, і не повинні смішити увесь світ, коли ухвалою судді у Мукачевому скасовуються закони. А тут вже пішли ще далі. Ухвалою судді адміністративного суду будуть зупинятися укази президента, які мають характер конституційний, а не індивідуальний, якій стосується конкретного громадянина", - додав Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування