Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС, НАТО і США оголошують війну сомалійським піратам

Четвер, 2 жовтня 2008, 11:49

Європейський Союз у листопаді почне проведення воєнної операції проти піратів, що діють біля берегів Сомалі, пише в четвер іспанська газета "Паіс".

Очікується, що в операції візьмуть участь не менше дев'яти країн ЄС. Європейські військові мають намір координувати свої дії у сомалійського узбережжя з НАТО і США, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету.

Обговорення заходів для боротьби з піратами провели міністри оборони країн ЄС на зустрічі в Довілі (Франція).

За словами міністра оборони Франції Ерве Морена, глава військового комітету ЄС, генерал Анрі Бентежа вже отримав наказ "спланувати операцію і скоординувати її з НАТО".

У Довілі міністри оборони домовилися провести офіційну зустріч 10 листопада в Брюсселі, на якій і буде даний старт операції проти піратів.

Лише за цей рік сомалійські пірати здійснили напади на 62 судна, причому мінімум 10 з них з 221 людиною на борту вдалося захопити.

Пірати часто базуються в Ейлі, Босасо та інших сомалійських портових містах, що раніше спеціалізувалися на рибному лові.

Бандити активно використовують нові технології - у них є катери, здатні розвивати дуже високу швидкість, системи спостереження GPS, супутниковий зв'язок.

Остання акція морських розбійників - захоплення українського судна "Фаїна", що перевозило 33 танки Т-72.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: