Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна поки не може забрати Лазаренка собі

Четвер, 2 жовтня 2008, 13:05

Генеральна прокуратура не може вирішувати питання про екстрадицію екс-прем'єра Павла Лазаренка зі США в Україну, оскільки для цього немає правових підстав.

Про це на прес-конференції в четвер заявив генеральний прокурор Олександр Медведько.

Він розповів, що у свій час Генпрокуратура готувала правову базу для рішення питання про екстрадицію Лазаренка, але, на жаль, одержала відповідь, що для такої процедури немає підстав.

Генпрокурор підкреслив, що міжнародний договір про взаємодію між правоохоронними органами Україною і США не регулює питання екстрадиції.

"Тому говорити про те, що ми зараз вирішуємо питання про екстрадицію - це не відповідає дійсності. Не вирішується це питання, оскільки немає правових підстав", - сказав він.

У цьому контексті Медведько зазначив, що дане питання під час його поїздки в США не розглядалося.

"В Україні він (Лазаренко) з'явиться тоді, коли буде завершений судовий процес у США", - підкреслив генпрокурор.

Він зазначив, що Генпрокуратура зацікавлена в поверненні Лазаренка в Україну, оскільки щодо нього в Україні розслідується кілька кримінальних справ, зокрема, це злочини проти особистості, хабар, розкрадання державного майна.

"Якщо буде вирішене питання про відбування покарання Лазаренка в США, ми будемо порушувати питання, щоб Лазаренко повернувся", - сказав Медведько.

Він пояснив, що, незважаючи на відсутність договору про екстрадицію між США й Україною, "є шлях процедури депортації". Генпрокурор зазначив, що існують у даному випадку "важелі і домовленості сторін".

Він також висловив думку про те, що Лазаренко буде зацікавлений приїхати в Україну, щоб слідчі Генпрокуратури провели з ним слідчі дії.

Медведько також додав, що якщо Лазаренко буде засуджений в Україні, то термін його утримання під домашнім арештом враховуватися не буде.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування