Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: той, хто продавав зброю Грузії, зробив велику помилку

Четвер, 2 жовтня 2008, 21:00

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін назвав дії України під час конфліктів у Грузії злочином і заявив, що людина, яка приймала в Україні рішення про постачання озброєнь у Тбілісі, злочинець.

Про це він заявив на прес-конференції в четвер із прем'єром України Юлією Тимошенко, повідомляє Інтерфакс.

"Ми не знаємо, хто приймав рішення про постачання спецтехніки й озброєнь з України вже в ході самого конфлікту. Але хто б це не був, це людина, що зробила величезну помилку", - заявив Путін.

Він підкреслив, що "те, що озброєння поставлялися вже в ході бойових дій і керувалися фахівцями з України, - це і є злочин".

"Якщо ми знайдемо підтвердження цьому, то ми будемо відповідним чином вибудовувати контакти з тими людьми, які це зробили", - сказав Путін.

"Постачання озброєнь - це ще можна зрозуміти - це комерційна справа. Але коли люди і бойові комплекси використовуються для вбивства солдатів у зоні конфлікту, у даному випадку російських солдатів - це для нас сигнал, і сигнал дуже серйозний", - заявив прем'єр РФ.

Він підкреслив, що "ще кілька років тому в голову не могло прийти, що росіяни й українці будуть воювати один проти одного". "Але це сталося, і це - злочин", - наголосив Путін.

Прем'єр зазначив, що Росія буде з'ясовувати, хто приймав відповідне рішення. При цьому глава російського уряду підкреслив, що сьогодні це Москві не відомо.

У свою чергу прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що висунуті на адресу України обвинувачення в незаконних постачаннях зброї в Грузію вимагають підтвердження і доказів.

"Ми можемо говорити про такі факти, якщо вони підтверджені і доведені. Думаю, такі факти не підтвердяться", - сказала вона.

Тимошенко нагадала, що створено спеціальну парламентську комісію для розслідування цього питання, і необхідно дочекатися результатів її роботи.

Вона також знову підкреслила, що при існуючому розподілі функцій в Україні експорт озброєння під абсолютним контролем президента і Ради національної безпеки й оборони, тому що уряд відсторонено від цього питання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: