Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Балогу хочуть натравити комісію за замок

Вівторок, 21 жовтня 2008, 14:50

Депутат фракції "НУ-НС" Геннадій Москаль ("Народна самооборона") просить прем’єр-міністра Юлію Тимошенко та генпрокурора Олександра Медведька створити комісію для перевірки законності оренди Мукачівського замку "Паланок".

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", Москаль направив їм відповідні офіційні звернення, в яких просить перевірити факти, викладені у статті "Дзеркала тижня" під назвою "Родинна резиденція для Балоги" (№ 39, за 18 жовтня 2008 року).

Автор цієї статті Володимир Мартин стверджує, що за ТОВ "Високий замок", якому Мукачівська міськрада 9 жовтня надала територію та приміщення замку "Паланок" в оренду на 46 років, стоїть родина голови секретаріату президента Віктора Балоги.

Автор стверджує, що "першу спробу заволодіти "Паланком" Віктор Балога здійснив шість років тому", однак тоді це не вдалося.

9 жовтня Мукачівська міськрада на позачерговій сесії віддала дві третини території й приміщень замку в оренду на термін із 1 січня 2010 року до 1 січня 2056 року ТОВ "Високий замок" (код 31326925, зареєстроване в м. Мукачево, вул. Пряшівська-бічна, 2), яке планує облаштувати там готельно-ресторанний комплекс.

Протягом 5 років орендар зобов’язався інвестувати в замок 12 млн. грн. і створити 40 робочих місць. Щомісячна орендна плата для "Високого замку" становитиме 32,4 тис. грн. Водночас, місту від цієї суми перераховуватиметься лише 15%, зазначається в статті.

Водночас, за даними автора статті, ухвалення рішення щодо передачі "Паланку" в оренду у Мукачівській міськраді "пройшло з численними порушеннями".

Крім того, зазначає автор, на попередній сесії депутати внесли зміни в положення про конкурс, згідно з якими переможцем може бути визнаний навіть один його учасник, - і це рішення "готувалося спеціально під "Паланок". Мартин також спростовує твердження мукачівської мерії про те, що на конкурс щодо замку відгукнувся лише один учасник, якого й визнали переможцем.

"У конкурсі намагалися взяти участь ще кілька потенційних орендарів, у тому числі серйозна структура з Києва, що має досвід подібної роботи в Чернігові. Однак від них просто не прийняли документи", - говориться в статті.

За даними автора, засновниками ТОВ "Високий замок" у січні 2001 року були: Оксана Балога (дружина Віктора Балоги), Марина Петьовка (дружина двоюрідного брата Балоги, екс-мера Мукачева, одного з засновників "Барви" Василя Петьовки), Мирослава Токар (дружина голови Мукачівської РДА, одного з засновників "Барви" Іллі Токаря).

У статті зазначається, що вид діяльності "Високого замку" – бухгалтерський облік і аудит, а його статутний фонд складає 15 тис. грн., останні роки товариство не платило податків, бо не отримувало жодних прибутків, однак це не завадило йому перемогти у конкурсі.

Москаль просить створити для перевірки викладених фактів комісію, яка б виїхала до Закарпатської області та розібралася у ситуації. Водночас, просить не доручати здійснення перевірки прокуратурі Закарпатської області, оскільки вона нібито "знаходиться під контролем Віктора Балоги".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування