Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідчі відтворили кроки Шуби перед смертю

Середа, 22 жовтня 2008, 11:27

Слідчі Генеральної прокуратури, які розслідують загибель прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби, у вівторок відтворили в спортивно-розважальному комплексі "Беркут" попередні їй події.

За даними прес-служби ГПУ, у слідчому експерименті брали участь двоє свідків, а також експерти Київського НДІ судових експертиз і працівники Головного бюро судово-медичних експертиз, пише "Комерсант-Україна".

Прес-секретар ГПУ Юрій Бойченко відмовився у вівторок повідомляти результати слідчого експерименту, пославшись на таємницю слідства.

"Відтворення подій проведено успішно – це усе, що ми поки що можемо розповісти", - сказав він.

За словами Бойченка, на даний момент слідство уже має у своєму розпорядженні висновки судово-медичної експертизи й очікує висновку балістиків та трасологів.

За даними газети, у вівторок на місці загибелі Шуби також була завершена процедура візування – фіксації місця розташування предметів відносно один одного.

Джерело видання в ГПУ повідомило, що відповідь на головне питання – чи міг карабін вистрілити сам по собі – ще не знайдено.

"Учорашнє відтворення стосувалося загальних дій і пересувань загиблого. Експеримент із мисливським карабіном Sauer Володимира Шуби ще попереду", - зазначив співрозмовник газети.

Як відомо, Шуба загинув 15 жовтня на території спортивно-розважального комплексу "Беркут", розташованого в житлмасиві "Фрунзенський" Дніпропетровська. За ключовою версією, пристрілюючи подарований йому на день народження карабін, прокурор випустив його з рук, зброя вдарилася прикладом об землю і вистрілила. Куля пройшла через ребро, пробила наскрізь серце і, вийшовши через плече, застрягла в стелі тиру. Шуба помер на місці.

У вівторок, 21 жовтня, газета "Сегодня" повідомила з посиланням на свої джерела, що зброя, від якої, як вважають, загинув Шуба, зникла. Пізніше Генпрокуратура спростувала цю інформацію.

Крім того, заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова повідомила, що слідство, як і раніше, розглядає кілька версій цієї події.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування