Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Незважаючи на звинувачення зі зброєю, Росія нічого на Україну не копає?

Середа, 29 жовтня 2008, 09:50

У Росії шкодують з приводу того, що Україна "бравує" своїми поставками зброї в Грузію.

Про це сказав заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков. Його слова цитуються в статті "Комерсанта" під заголовком "Віктора Ющенка б'ють його ж зброєю".

Рябков зазначив, що є ціла низка міжнародних документів, що регулюють продаж зброї, під якими підписувалися українські можновладці.

"Це документ ОБСЄ від 1993 року, що регулює передачу звичайних озброєнь, також є документ ОБСЄ про легку і стрілецьку зброю", - сказав представник МЗС РФ.

"Але у випадку з Україною мова йде про важке наступальне озброєння. Причому Київ не заперечує факти її передачі Грузії перед конфліктом і задовго до нього", - зазначив він.

"Ми це питання ставимо у всіх міжнародних форматах і шкодуємо про те, що українські колеги бравують своїми порушеннями", - додав Рябков.

При цьому дипломат поскаржився на те, що покарати Україну міжнародними санкціями практично неможливо:

"Санкції - це прерогатива Радбезу ООН, і всі наші спроби встановити ембарго на продаж зброї в Грузію наштовхнулися на протидію країн, що прикривають агресора".

Видання відзначає, що "при всій серйозності претензій до Києва Москва дотепер не має власні докази незаконної торгівлі зброєю українською владою".

"У мене немає інформації про те, що Росія проводить власне розслідування на цей рахунок", - сказав заступник глави департаменту інформації і преси МЗС РФ Ігор Лякін-Фролов.

"Ми дочекаємося розслідування комісії українського парламенту і в залежності від його результатів будемо приймати ті чи інші рішення", - додав він.

Видання не виключає, що "обіцяні Росією дії підуть ближче до дати дострокових парламентських виборів в Україні, які поки перенесені на невизначений термін".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування