Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бі-Бі-Сі розкопало, що Грузія атакувала цивільних

Середа, 29 жовтня 2008, 11:06

Розслідування Бі-Бі-Сі виявило свідчення того, що грузинські війська атакували цивільних під час наступу у серпні в Південній Осетії.

Про це Бі-Бі-Сі повідомляє в середу.

Розповіді свідків дають підстави припускати, що Грузія застосовувала силу невибірково і, можливо, навмисно вибирали для цілей цивільні об’єкти.

Грузинський міністр закордонних справ Ека Цешелашвілі ці припущення спростувала і закликала з’ясувати правду шляхом міжнародного розслідування.

Команді Бі-Бі-Сі вперше від часу конфлікту дали необмежений допуск до регіону.

Обмежений доступ до цих територій перешкоджав з’ясуванню того, що насправді сталося в Південній Осетії, зазначається в повідомленні.

Нині свідки розповідали Бі-Бі-Сі, як грузинські танки били прямою наводкою по житлових будинках і розстрілювали цивільних, коли ті намагалися вирватися звідси на автомобілях.

Пошкодження, завдані будинкам та машинам, як виглядає, підтверджують такі твердження.

Отримані свідчення підтверджують також висновки Міжнародної кризової групи, яка тепер звинувачує Грузію у нерозбірливому застосуванні сили у Південній Осетії, що є порушенням Женевської конвенції.

На переконання правозахисної організації Х’юман Райтс Вотч, Грузія також може нести відповідальність за навмисну стрілянину по цивільних, що є серйозним воєнним злочином.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування