Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко оголосила себе заручницею і влаштувала міні-спектакль

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 13:17

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що виконала всі вимоги президента для відновлення демократичної коаліції.

Про це вона заявила на прес-конференції у п’ятницю після того, як публічно підписала текст резолюції ЄС по Грузії.

Вона нагадала, що таку ж резолюцію підписав президент на саміті "Україна-ЄС".

"Щоб не було більше закидів, що БЮТ ще якісь заяви по Грузії не зробив, я і на українській, і на французькій мові, хочу підписати цю заяву", - заявила Тимошенко.

"Я декілька днів тому оголосила, що просто із заплющеними очима - заради стабільності і європейської стратегії України - приймаю будь-які ультиматуми. І ми вчора повним складом фракції проголосували всі ультимативні вимоги президента і проголосували так, що президент мав би бути задоволений", - наголосила вона.

Тимошенко зауважила, що "тим що, я поставила цей підпис (під резолюцією по Грузії) закінчується виконання всіх ультимативних вимог".

"Я розумію, що демократичну коаліцію взяли в заручники нечесні і непорядні політики. І коли беруть в заручники, то вимагають викуп, ультимативним шантажним шляхом. Якщо ті хто взяли демократичну коаліцію в заручники ще будуть щось вимагати, ми будемо це без обговорення приймати. Тому що ми таким чином захищаємо Україну", - зазначила вона.

"Я не знаю, які ще будуть висуватися ультиматуми. Але якщо президент замість того, щоб поновити демократичну коаліцію, практично зруйнує парламент, то принаймні, всім громадянам буде зрозуміло, навіщо це зроблено і хто нестиме відповідальність", - наголосила прем’єр.

Вона нагадала, що БЮТ, НУНС і Блок Литвина ще тиждень тому визначились, що "найкраща коаліція – це демократична коаліція, яка може дати стабільність і надію роботи парламенту".

Водночас Тимошенко поскаржилась, що через позицію Банкової Блок Литвина вийшов із переговорів.

Вона також висловила сподівання, що у п’ятницю на своєму засіданні НУНС ухвалить "самостійне" рішення про повернення до коаліції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: