Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрспецекспорт" стверджує, що не відправив на війну жодного патрона

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 17:00

Гендиректор "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук категорично відкидає обвинувачення в постачаннях Україною озброєнь у Грузію в ході бойових дій.

"Я підтверджую, що з моменту початку збройного конфлікту (між Південною Осетією і Грузією) з боку України не було поставлено жодного патрона", - сказав Бондарчук на прес-конференції в п'ятницю.

Він зазначив, що його здивували прочитані ним в інтернеті відповідні обвинувачення з боку прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна за підсумками зустрічі з українським прем'єр-міністром Юлією Тимошенко в четвер.

Бондарчук також різко негативно відгукнувся про озвучені в ЗМІ коментарі "про мазуриків", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для мене, як громадянина це є образливим", - наголосив глава держкомпанії.

Подібні заяви, переконаний Бондарчук, ставлять під сумнів можливість будь-якого конструктивного співробітництва між країнами.

При цьому він звернув увагу, що будь-які рішення, а відповідно і заяви можуть робитися тільки за результатами проведеного розслідування.

Він також назвав некоректним коментувати озвучені в ЗМІ обвинувачення президента Віктора Ющенка в нібито особистому санкціонуванні постачань Україною в Грузію зенітно-ракетних комплексів "Бук-1М" на шкоду інтересам національної безпеки України.

"Президент України ніяких доручень ні в усній, ні в письмовій формі, зі забезпечення постачань будь-куди, будь-чого не давав мені", - сказав Бондарчук.

Він також висловився за необхідність якнайшвидшого ухвалення закону України про військово-технічне співробітництво з іноземними державами для чіткого розподілу повноважень і сфер відповідальності органів влади в сфері торгівлі зброєю.

Бондарчук висловив крайній подив у зв'язку із заявою прем'єр-міністра Тимошенко про відсутність в уряду можливості впливу і контролю в сфері експорту озброєння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: