Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звинувачуючи Україну в постачанні зброї Грузії, Росія суперечить ОБСЄ?

Четвер, 30 жовтня 2008, 15:50

У Державній службі експортного контролю України здивовані звинуваченнями РФ у порушенні Україною норм ОБСЄ при постачанні озброєнь у Грузію і звертають увагу на їх протиріччя останнім рішенням ОБСЄ по Грузії.

Так у Держслужбі прокоментували відповідні звинувачення російської сторони, які озвучив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Принципи, закріплені в документі ОБСЄ від 1993 року, що регулює передачу звичайних озброєнь, стосуються зобов'язань не здійснювати міжнародні передачі в країни, що знаходяться під ембарго РБ ООН, а Грузія не відноситься до таких країн", - заявило джерело.

"Важко сказати, що має на увазі РФ під терміном "важке наступальне озброєння" у своїх звинуваченнях. Перелік зброї, що поставляється Україною, публікується на сайті ООН - це абсолютно прозорі постачання", - сказав він.

Представник Держслужби підкреслив, що сьогодні жодна з країн не відмовилася від продовження військово-технічного співробітництва з Грузією.

"Більш того, 1 жовтня Форум ОБСЄ у Відні підтвердив беззастережне право Грузії розвивати власні збройні сили для захисту суверенітету і територіальної цілісності", - зазначив співрозмовник.

Відповідаючи на питання про прагнення російської сторони ввести міжнародне ембарго на постачання зброї в Грузію і "покарати" Україну за розвиток ВТС із цією країною, співрозмовник зазначив, що рішення про це приймає тільки РБ ООН.

Нагадавши, що рішення приймається шляхом голосування, він сказав: "РФ, як повноправний член ООН, безумовно, має право висунути обґрунтовану пропозицію з цього питання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування