Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Фаїну" звільнять через два дні?

Субота, 1 листопада 2008, 10:19

Українське судно "Faina", захоплене піратами біля берегів Сомалі, може бути звільнене в найближчі 2 дні після отримання викупу в сумі не менше $5 млн.

Про це повідомляє телеканал "Вести" (РФ) з посиланням на газету "Аш-Шарк аль-Аусат", передає Ліга.net.

Газета посилається на джерела Сомалі, які сказали її кореспондентові в Каїрі, що викуп "в сумі не менше $5 млн. повинен бути доставлений викрадачам судна протягом найближчих 2-х днів". Судно "скоро може бути звільнене". Переговори про звільнення сухогрузу, за словами джерел, що зберігають анонімність, "знаходяться на завершальній стадії".

"Вони ведуться українськими і російськими представниками через місцевих посередників по супутниковому зв'язку. У них спостерігається прогрес, після того, як власники "Faina" погодилися задовольнити вимоги викрадачів", - повідомляють джерела. За словами джерел, які приводить видання, "гроші повинні бути доставлені безпосередньо на територію Сомалі".

Пірати погрожують убити заручників у разі силової операції по їх звільненню.

В той же час, інформація про швидке звільнення судна "Faina" не знайшла підтвердження у судновласника, що є основним переговірником.

Як передає телеканал "Вести" (РФ), за словами судновласника, на даний момент "ніякого прогресу в переговорах з піратами не немає".

Він також повідомив, що пірати навпаки розраховують, що яка-небудь інша сторона заплатить більше, і тому відмовляються зараз від домовленості з судновласником, яка була досягнута раніше.

Сухогруз "Faina" захоплений піратами у побережжя Сомалі 25 вересня. У момент розбійного нападу на судні знаходився екіпаж у складі громадянина Латвії, 3 росіяни і 17 громадян України. Капітан судна - громадянин РФ Володимир Колобков - помер від серцевого нападу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування