Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає "однієї з найсильніших" угод з ЄС

Субота, 1 листопада 2008, 16:24

На думку президента Віктора Ющенка, угода про асоціацію, яку Україна та ЄС підпишуть через 8 - 10 місяців "буде однією з найсильніших" угод про асоціацію, які коли-небудь підписував Євросоюз.

Про це він сказав у суботу у Львові, де взяв участь в урочистій академії з нагоди 90-ї річниці утворення Західно-Української Народної Республіки, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко також нагадав, що Україна провела 4 раунд переговорів з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі. "Наша мета у другому півріччі 2009 року відкрити європейський ринок", - сказав президент.

Під час виступу він також назвав проголошення ЗУНР яскравим виявом невмирущості національної ідеї України. "Разом з появою Української Народної Республіки ця подія має загальноєвропейське значення і стоїть поруч з відновленням всіх центрально- і східноєвропейських національних держав", - сказав президент.

Ющенко н також високо оцінив ініціативу створення у Львові Музею визвольної боротьби України. "Даю пряме доручення міській владі якнайшвидше втілити цю чудову ідею", - сказав він.

Також у суботу президент поклав квіти до меморіалу Українських Січових Стрільців та воїнів Української Галицької Армії, що був споруджений на Янівському цвинтарі в 20-ті роки ХХ ст.

Крім того, на Львівщині він відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Невольків, які виховують 10 неповнолітніх дітей. Президент також передав сім'ї ключі від автомобіля.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування