Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Осетія забрала собі грузинське село

Понеділок, 10 листопада 2008, 09:45

Південноосетинські сили почали в неділю зміцнювати кордони в районі села Переві – поселення етнічних грузинів, приєднаного до території Південної Осетії, незважаючи на обіцянку Росії відійти до старих кордонів.

Про це в понеділок пише газета The New York Times в статті, переклад якої наводить Инопресса.ру.

У Переві, розташованому на західному кордоні Південної Осетії в горах, проживає близько тисячі осіб.

Минулого місяця стало ясно, що Переві не повернеться під контроль Грузії, жителі села були незадоволені присутністю російських військ, але більше за все боялися каральних заходів з боку осетинських сусідів.

Грузинська влада заявила в неділю про можливість етнічних зіткнень у випадку, якщо осетинській владі дозволять розпоряджатися на цій території.

У той же час Місія ЄС по моніторингу в Грузії опублікувала заяву, у якій говориться, що місія стурбована ситуацією в Переві, передає Civil Georgia.

"Існує достатньо доказів того, що російські збройні сили будуть замінені силами де-факто влади Південної Осетії. Це ще більше загострить ситуацію усередині Переві і поряд із ним на шкоду проживаючого там населення", - говориться в заяві місії.

"Російські сили в Південній Осетії категорично відмовилися зняти свій пост, незважаючи на той факт, що він явно розташований на захід від адміністративної границі", - заявила місія.

Однак президент Південної Осетії Едуард Кокойти, заявив, що Переві належить сепаратистському урядові, що базується в столиці Південної Осетії, Цхінвалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування