Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" знають, кому вигідна відставка Яценюка і хто може прийти на зміну

Середа, 12 листопада 2008, 08:50

Депутат від "НУ-НС" Володимир Стретович переконаний, що у відставці Арсенія Яценюка з посади спікера зацікавлені Парія регіонів, Блок Литвина і представники "Єдиного центру", за яким стоїть глава секретаріату президента Віктор Балога.

"По першому голосуванню, яке не набрало необхідної кількості голосів, стало зрозуміло, що цього хочуть три фракції: Партія регіонів, комуністи і Блок Литвина", - сказав він у ефірі Радіо "Свобода" у вівторок ввечері.

"А от в другому голосуванні голосів стало 229, що є більше половини, бо проголосувало 7 представників "Єдиного центру", номінальним таким таємним керівником якого є керівник секретаріату президента Віктор Балога", - додав він.

На думку Стретовича, "не досягнувши мети з достроковими перевиборами, ті, що домовлялися про такий хід подій, вирішили зіграти у другу процедуру – усунути Яценюка".

"Я думаю, він став тут таким пішаком. Його розвели, як кролика, звичайно. Він може про це не здогадувався. І в такий спосіб усунути Яценюка", - сказав депутат від "НС".

"Коли ж він не буде головувати, то ніщо не заважатиме першому заступнику ("регіоналу" Олександру) Лавриновичу поставити питання про довіру уряду і завтра ж чи післязавтра, наступного дня проголосувати недовіру уряду і відправити його у відставку", - зазначив Стретович.

Він наголосив: "Звичайно, ми не можемо погодитися з такою позицією, оскільки коней на переправі не міняють. Під час кризи важливо, щоб ці інституції працювали. Врешті-решт ми недарма докладали зусиль, щоб вибори в цьому році не відбулися".

"Тому відставка Яценюка вигідна тим силам, які вимагають реваншу і хочуть повернутися до влади. Поіменно: Парія регіонів, Блок Литвина і частина "Нашої України" в особі "Єдиного центру", комуністи за компанію примикають до цього альянсу", - додав Стретович.

На його думку, коли "цей бліцкриг проти Яценюка" завершиться, то новим спікером, очевидно, "буде представник трьох політичних сил: або Партії регіонів, на що претендує Лавринович, або Блоку Литвина, а це Володимир Литвин, або частини "НУ" "Єдиного Центру", на що претендує дідусь Плющ, про якого чомусь забули, він хоче нагадати про себе".

"Ось навколо цих трьох прізвищ може вестися мова у випадку тому, що спікера Яценюка усунуть з посади", - сказав Стретович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування