Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько: кримінальних справ на депутатів немає

Середа, 12 листопада 2008, 12:31
У Генпрокуратури немає підстав для внесення до Верховної Ради подань на притягнення окремих народних депутатів до кримінальної відповідальності.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько, виступаючи у парламенті з інформацією щодо наявності у прокуратури відомостей щодо протиправної діяльності окремих народних депутатів, а також про кримінальні справи, фігурантами яких є народні депутати.

"Кримінальних справ стосовно народних депутатів у провадженні правоохоронних органів на даний час немає і тому підстав для, як наполягають деякі, щоб генпрокурор звернувся з відповідним поданням, на цей час немає", - заявив Медведько.

Генпрокурор повідомив, що по всіх зверненнях народних депутатів організовані відповідні перевірки.

"Щодо діяльності організованих груп та злочинних організацій "Вороб'ї", "Добряки", "Хромой", "Берега" та інші, які займаються контрабандним переміщенням товарів через кордон, перевірка на цей час триває", - продовжив Медведько.

Генпрокурор наголосив, що "оперативно-розшукових справ, заведених відносно нардепів, у процесі прокурорської наглядової діяльності не виявлено".

Медведько повідомив, що факт причетності депутата від фракції БЮТ Олександра Шепелєва до руйнування фінансової стабільності "Промінвестбанку" "на сьогодні документально не підтверджено".

"Щодо Геннадія Москаля та видачі посвідчень про статус ветеранів війни, то дійсно був такий матеріал, який надійшов від СБУ", - продовжив генпрокурор.

"Його було направлено в прокуратуру Києва, якою 15 жовтня було відмовлено у порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину", - повідомив Медведько.

"Після цього було звернення виконувача обов'язків голови СБУ Валентина Наливайченка про перевірку законності прийнятого рішення. Зараз нами витребувано цей матеріал і ми його вивчаємо, після чого дамо належну правову оцінку", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування