Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вже давно заслуговував на звільнення?

Середа, 12 листопада 2008, 15:46

Арсенія Яценюка було відкликано з посади голови Верховної Ради через співпадіння інтересів різних політичних сил.

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в експерт-опитуванні Центру дослідження політичних цінностей.

"Це є наслідком конфліктної ситуації, яка склалась останнім часом у Верховній Раді. Певною мірою, це наслідок дій самого Арсенія Петровича. Він ще у вересні почав карколомну політичну гру, і сам став жертвою цієї політичної гри", - заявив політолог.

Експерт зазначив, що на його думку, "це було не особисте бажання попіаритись, це був наслідок колективної гри, яка тоді була спрямована проти Тимошенко".

"Рано чи пізно бумеранг, який запускається проти когось, може повернутись проти цієї людини, яка його запустила. Не можна використовувати засоби, які порушують правила гри", - вважає Фесенко.

На думку політолога, "питання в тому, що посада спікера стала об`єктом політичної гри, яка має зруйнувати можливість відновлення союзу між БЮТ і "НУ-НС".

"Це має знову повернути актуальність теми дострокових парламентських виборів, а можливо, стати передумовою створення нової парламентської коаліції. Інше питання - формальної чи не формальної", - заявив Фесенко.

У свою чергу політолог Михайло Погребінський вважає, що Яценюк давно заслуговував на звільнення.

"Він перший спікер, який був абсолютно позбавлений якості представника корпоративного інтересу. У нього був особистий інтерес та інтерес секретаріату президента. Жодний парламент не може такого терпіти", - зазначив експерт.

Погребінський вважає, що "на сьогодні просто так збіглись обставини, що інтереси Партії регіонів співпали з інтересами Блоку Литвина і комуністів, і ще принципово важливо, що за згоди президента, який керує групою депутатів від Балоги".

"Можна вигадувати різні версії, не виключено, що домовленість про це була досягнута з президентом. Інакше мені важко уявити дії людей Балоги. Також очевидно, що БЮТ і частина "НУ" мусили протидіяти цьому", - вважає експерт.

На думку Погребінського, "будь-яка кандидатура на посаду спікера, яка не є результатом узгодження БЮТ і Партії регіонів, не може забезпечити нормальну роботу парламенту".

"Це тактичні ігри, які нічим не закінчаться до тих пір, поки не буде технічної домовленості про правила гри між БЮТ і Партією регіонів", - зазначив експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування