Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вважає тон МЗС України "грубим та образливим"

Четвер, 13 листопада 2008, 16:22

Російська сторона здивована "грубим, образливим тоном" заяви Міністерства закордонних справ України з приводу співучасті посольства Росії в Україні в презентації фільму про військовий конфлікт на території Грузії.

Про це йдеться в заяві посольства Росії в Україні, яку розповсюдила його прес-служба.

Російська сторона "рішуче відкидає голослівні обвинувачення української сторони відносно змісту фільму "Війна 08.08.08. Мистецтво зрадництва", розміщеного в Інтернеті".

Прес-служба посольства заявляє, що "12 листопада 2008 року українська влада перешкодила прем'єрному показу в Києві російського документального фільму, що розповідає про недавні трагічні події в Південній Осетії".

Для участі в українській прем'єрі фільму в Київ прибули депутати Держдуми РФ, автори фільму, а також були запрошені народні депутати України, представники дипломатичного корпусу, журналісти.

"Дії української сторони в зазначеному випадку явно суперечать загальноприйнятим демократичним нормам у частині свободи поширення інформації", - заявляють у посольстві РФ.

"Очікуємо, що українська сторона надасть обґрунтовані роз'яснення про причини настільки безпрецедентної протидії демонстрації згаданого фільму", - йдеться в заяві.

Зокрема, прес-служба називає "протидію" української сторони такою, що "не відповідає принципам стратегічного партнерства і добросусідства, зафіксованим у російсько-українських обопільних умовах і угодах".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування