Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не має претензій до Януковича і не вірить, що Ющенко його здав

Четвер, 13 листопада 2008, 21:15

Екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк не вірить у те, що президент Віктор Ющенко давав команду для його відставки.

"Я не хочу вірити в те, що Віктор Ющенко хотів відставки голови Верховної Ради, а тим більше, що він давав таку команду", - сказав Яценюк в ефірі "5 каналу".

"Мені приємно відзначити, що ми були чесні один перед одним у всіх наших стосунках. Мені здається, що я не зрадив ні Ющенка, ні "Нашу Україну", ні БЮТ, ні прем'єр-міністра, ні той демократичний табір, який у нас був", - зазначив екс-спікер.

"Ми один без одного, на превеликий жаль, набагато слабші гравці, ніж гравці, які разом об'єднанні. Нас це і погубило", - додав він.

При цьому Яценюк зауважив, що "деякі внутрішні партійці, це ж партією не назвеш, зробили те, до чого ми сьогодні прийшли".

Екс-спікер додав, що йому особисто прикро, що "ті люди, які йшли по списку, одним з лідерів якого був я особисто, пройшли у парламент, в тому числі і завдяки іншим лідерам, і мені, і вони зайняли зрадницьку позицію".

"Я хотів би почути логічне пояснення цим діям. Пояснення є – хтось заплатив по своїх векселях. Їх не треба було видавати. Хтось розпочав гру, яка буде однозначно програшна для тих, людей, які її розпочали", - заявив Яценюк.

На запитання, про кого саме він говорить, екс-спікер сказав, що "всі всіх знають". "Ви не почуєте від мене, що я на когось ображений, політика - це ж не інститут цнотливих дівчат", - додав Яценюк.

Коментуючи ініціативу Партії регіонів його відставки, Яценюк сказав, що "претензій до опозиції, особисто до Януковича взагалі ніяких не може бути". "Опозиція грає у свою гру, опозиція хоче повернутися у владу, вони поступили абсолютно правильно", - зазначив він.

"Напевно, якби я був керівником опозиції, я б також так робив. Хоча тут треба зважити, що важливіше – боротьба за владу чи доля країни. Думаю, доля країни важливіша, влада потім прийде, якщо для цього будуть умови", – продовжив Яценюк.

"А так просто боротьба створює зайву піну і фактично може погубити тих, хто бореться за неї", - додав він.

На запитання, хто дав команду 10 членам фракції "НУ-НС" підтримати його відставку, чи це глава секретаріату президента Віктор Балога, Яценюк сказав: "Ви відповідаєте самі на всі запитання. Я нікого не буду звинувачувати, бо тут немає ображених".

"Таке рішення прийнято виключно через зрадницьку позицію. Нехай тепер несуть відповідальність ті люди, які це зробили", - додав він.

На питання, кого саме готовий підтримати Яценюк на посаду голови Верховної Ради, він сказав, що "готовий проголосувати за будь-якого голову парламенту".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування