Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК відмовила ще одним ініціаторам зміни статусу Криму

П'ятниця, 14 листопада 2008, 10:58

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питань про зміну автономного статусу Автономної Республіки Крим на обласний і скасування спеціального статусу Севастополя, утвореної на зборах громадян у Луцьку 28 вересня.

Таке рішення ухвалено на черговому засіданні ЦВК 13 листопада, повідомляє прес-служба відомства в п'ятницю.

Подання Луцького міського голови від 13 жовтня 2008 року щодо реєстрації ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою надійшло до ЦВК 3 листопада 2008 року.

Відмову в реєстрації ініціативної групи з Луцька ЦВК аргументувала тим, що правовий аналіз поданих документів установив їхню невідповідність вимогам закону "Про всеукраїнський і місцевий референдуми".

Крім того, зазначають у ЦВК, затверджене на зборах громадян формулювання питання, що пропонується винести на всеукраїнський референдум, унеможливлює встановлення юридичних наслідків позитивної відповіді на нього, а, отже, і визначення наступних дій відповідних органів держави.

Учасниками зборів у Луцьку затверджено наступне формулювання питання для винесення на всеукраїнський референдум:

"Чи згодні Ви проголосувати за ухвалення закону "Про зміну автономного статусу Автономної Республіки Крим на обласний, скасування спеціального статусу міста Севастополя і внесення відповідних змін до Конституції та деяких законодавчих актів України", яким передбачена зміна автономного статусу Автономної Республіки Крим на обласний і скасування спеціального статусу міста Севастополя?".

Це вже п'ята група, якій ЦВК відмовив у реєстрації ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питань про зміну автономного статусу Автономної Республіки Крим на обласний і скасування спеціального статусу Севастополя, утвореної на зборах громадян України.

Раніше відмову отримали групи з Івано-Франківська, Хмельницька, Черкас та Ужгорода.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування