Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія, відхопивши Осетію й Абхазію, називає Грузію цілісною

П'ятниця, 14 листопада 2008, 14:12

Росія цілком визнає територіальну цілісність Грузії, беручи до уваги визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв у п'ятницю на прес-конференції в Ніцці за підсумками самміту Росія-ЄС.

"Росія цілком визнає територіальну цілісність Грузії з врахуванням того, що раніше відбулося визнання як незалежних суб'єктів міжнародного права Південної Осетії й Абхазії", - заявив він.

"Ми змушені були визнати два нових суб'єкти міжнародного права і наше визнання залишається остаточним і безповоротним", - додав він.

"Це не привід для ігрищ, це вивірене державне рішення. Ми будемо вибудовувати повноцінні відносини з цими новими суб'єктами міжнародного права", - сказав Медведєв.

Президент також підкреслив, що "план Медведєва-Саркозі цілком і належним чином, як говорять юристи, виконаний, за що я хотів би окремо подякувати наших європейських колег".

Медведєв також заявив, що Росія готова і далі в конструктивному ключі обговорювати всі питання, що стосуються врегулювання на Кавказі.

"Ми будемо це робити, ми готові обговорювати це прямо, під час усяких можливих зустрічей, дивлячись око в око, навіть незважаючи на те, що згодом це обростає якимись неіснуючими подробицями", - сказав глава держави.

"Росія буде працювати", - додав він.

"Інтерфакс"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування