Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко зрозуміла, що до неї не прийдуть гроші

Понеділок, 17 листопада 2008, 11:58

Сьогодні в Україні спостерігаються ознаки рецесії хімічної промисловості.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді з керівниками підприємств галузі у понеділок, повідомляє УНІАН.

"Можна констатувати вже за першими показниками, що внаслідок того, що світова фінансова криза, на жаль, набирає оборотів, ми і в Україні вже зараз бачимо певні ознаки економічної рецесії галузі", - сказала прем’єр.

"І це свідчить про те, що ми вже, як наслідок, можемо недоотримати і доходи до бюджету, ми можемо сьогодні зареєструвати в показниках зростання ВВП рецесію по хімічній галузі, ми можемо це відчути і на соціальних проблемах кожного підприємства", - додала Тимошенко.

Вона зазначила, що на сьогодні на внутрішньому і зовнішньому ринках хімічної промисловості спостерігається падіння цін, а також скорочення ринку.

Тимошенко зазначила, що в жовтні-листопаді виробництво аміаку і карбаміду в Україні скоротилося на 20-50%.

Прем`єр також повідомила, що для нормалізації ситуації в галузі буде створена спеціальна комісія на чолі з керівником групи радників прем`єр-міністра Віталієм Гайдуком, до якої ввійдуть представники уряду і підприємств галузі.

За словами прем’єра, комісія "перебуватиме в постійному діалозі, аби ми мали змогу оперативно реагувати на те, що сьогодні в галузі відбувається".

Крім того, прем’єр звернулася до керівників підприємств галузі з проханням зробити все можливе, щоб зберегти робочі місця і зарплату працівникам підприємств, і проводити будь-які зміни в цьому напрямі винятково з відома профспілок.

Як відомо, за даними Держкомстату, в хімічній і нафтохімічній промисловості в жовтні цього року зафіксований спад виробництва на рівні 19,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування