Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко 4 роки по тому розповів, що Ющенко не вірив в Майдан

П'ятниця, 21 листопада 2008, 11:48

В п’ятницю чотири колишніх польових командира Майдану Микола Томенко, Юрій Луценко, Тарас Стецьків і Володимир Філенко зібралися на головній площі столиці з нагоди четвертої річниці Помаранчевої революції.

Коментуючи в інтерв’ю журналістам події чотирирічної давнини на Майдані Незалежності, Луценко зазначив, що Майдан став ключовою подією в історії України, коли народ виступив проти фальсифікацій і брехні.

За словами Луценка, не дивлячись на те, що сьогодні дехто з політиків намагається спотворити ідеї Майдану, так чи інакше він змінив Україну.

"Єдине, щоб я зробив би сьогодні, якби той Майдан відбувався, я б так само гаряче боровся за Майдан, але, можливо, частіше кричав би Україна замість окремих прізвищ", - зауважив Луценко.

У свою чергу Томенко зазначив, що сьогоднішня дата - "це не дата приходу Ющенка на Майдан, а дата приходу людей на Майдан".

При цьому Луценко додав, що президент Віктор Ющенко тоді не вірив в Майдан, а більше вірив у кулуарні домовленості.

Відповідаючи на запитання, чи може ще раз відбутися подібний Майдан, Луценко сказав: "Не можна спланувати майдани наперед, вони виникають спонтанно".

Продовжуючи тему, Томенко виcловив думку, що "Майдан - це фантастичний виграш свободи. Ми тоді виграли психологічно і морально".

Луценко від імені всіх чотирьох колишніх польових командирів, звертаючись через ЗМІ до рядових учасників Помаранчевої революції, подякував їм за участь в тих подіях, зауваживши при цьому, що "Майдан був, і ніхто у нас його не вкраде, тож вітаємо українців з черговою перемогою".

На Майдані Незалежності неподалік від монументу Незалежності розміщено невелику фотовиставка з фотографіями подій Помаранчевої революції.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування